Optimistijollien SM kisat

Esa Laine
5.5.2018

Toimintasuunnitelmasta poiketen optimistijollien suomenmestaruuskilpailuja ei purjehdita Raumalla elokuussa.

Syynä muutokseen on optimistijollaliiton ilmoitus, että samassa yhteydessä on pakko järjestää myös erilliset optimistijollien kadettikilpailut, jotka on tarkoitettu vähemmän kokeneille purjehtijoille. Optimistijollaliiton ilmoituksen mukaan myöskään SM-kilpailuja ei saada pitää syksyllä 2017 sovitun mukaisesti RPS:n toimesta mikäli kadettikisaa ei järjestetä samanaikaisesti.

RPS:n kannalta ongelman kadettikilpailujen järjestämisvaatimuksesta tekee Kuuskarin saaren kapasiteetti erityisesti logistiikan, sosiaalitilojen jne. suhteen. Kun kyse on lapsista, myös huoltojoukkojen määrä on suurempi kuin esimerkiksi 2.4mR -luokan kilpailuissa.

Vuoden 2010 opti ranking ja vuoden 2015 järjestettyjen 2.4mR -luokan MM-kisojen perusteella tiedämme melko hyvin, millaisella määrällä Kuuskarin logistiikka yms. saadaan toimimaan sujuvasti ja että tapahtumasta ei tule kaaosta liian suuren väki- ja kalustomäärän takia. Johtokunta on käynyt nämä asiat läpi myös optimistijollaliiton kanssa, mutta he pitävät edelleen kiinni keväällä ilmoittamastaan uudesta vaatimuksesta samanaikaisesta kadettikilpailusta. Näin ollen Raumalla ei aiemmin sovitusta poiketen purjehdita optimistijollien 2018 SM-kisoja.

Johtokunta kiittää kaikkia kilpailujärjestelyihin lupautuneita vapaaehtoisia.

Kilpailuihin varattuun ajankohtaan on nyt harkittu jäsenille ja purjehduksesta kiinnostuneille suunnattua yhden päivän vesiurheilutapahtuman järjestämistä (purjehdusta eri jollilla, köliveneellä, melonta/soutukisaa, vesihiihtoa, leijalautailua).

Johtokunta