Jyrki Lindströmin venekunta vei H-veneiden SM-voiton Raumalla

Teemu Luovila
6.8.2017

Jo ennestään nelinkertainen H-veneiden suomenmestari Jyrki Lindström (KPS/KSS) miehistöineen vei voiton Raumalla 4-6.8.2017 purjehdituissa H-veneiden vuoden 2017 SM-kisoissa. Kilpailuissa saatiin purjehdittua sujuvasti kaikki suunnitellut 8 lähtöä (pe 4 lähtöä, la 3 lähtöä ja päätöspäivänä su 1 lähtö). Tuuliolosuhteet olivat sopivan vaihtelevat. RPS:ää edustava Ville Ämmälän venekunta (Toni Kujansuu ja Pekka Ämmälä) sijoittui 12. sijalle, jonkin verran ennakko-odotuksia heikommin. Tulokset löytyvät nettisivujen Kilpapurjehdus-osiosta.

"Venevauhti ja nousukulma kryssillä olivat hieman hakusessa jostain syystä erityisesti kovemmalla tuulella. Toisaalta hiljaisemmassa kelissä vene tuntui kulkevan hyvin. Ehkä emme ole päässeet vielä täysin sinuiksi uuden veneemme trimmien kanssa" kapteeni Ämmälä kommentoi.

Ämmälän veneen isopurjeen lattataskuihin tuli pienet vauriot kilpailujen aikana. Onneksi purjeet saatiin heti paikallisen purjeiden "hovikorjaaja" Knihtin hoitoon heti sunnuntaina, jotta ensi viikonlopun Uudenkaupungin ranking-kisoissa on taas kalusto kunnossa.

Kilpailujärjestelyissä oli mukana lähes 30 seuran jäsentä. Osallistujilta tuli erinomaista palautetta niin rata- kuin rantajärjestelyistä. Kiitoksia kaikille vapaaehtoisille talkoolaisille!

Kuvia H-venekisoista löytyy Kuvagalleriasta.